fbpx Skip to main content
Instagram

Instagram değerlendirme süreleri niye bu kadar uzuyor ?

Instagram değerlendirme sürecinde tekrar değerlendirme aşamasına girmesi : 

Planlanmış veya yayında olan reklam veya reklam setlerinde yapılan aşağıdaki değişiklikler, yeni bir değerlendirme sürecinin başlatılmasına neden olur:

  • Hedefleme
  • Kreatif (görsel, metin, bağlantı ve videolar gibi)
  • Optimizasyon
  • Fatura olayı

NOT : Reklamınızın teklif tutarı, bütçesi veya reklam seti planında yapılan değişiklikler reklamın yeniden değerlendirilmesine yol açmaz.

 

Reklam değerlendirmesi ne kadar sürer?

Çoğu reklam 24 saat içinde değerlendirilir ancak bazı durumlarda bu süre uzayabilir. Reklamların yayınlandıktan sonrası da dahil olmak üzere tekrar değerlendirmeye alınabileceğini unutmayın.

Reklamınızın gelecekte belirli bir tarihte veya saatte yayınlanmaya başlamasını istiyorsanız reklamın yayınlanmasını planlayabilirsiniz. Reklam gönderildiği andan itibaren reklam değerlendirmesi sürecine girer ancak başlangıç tarihinize kadar yayınlanmaya başlamaz.

instagram Reklamları Neden Onaylanmaz & Geç Onaylanır?

Instagram’da 1 hafta önce çıktığınız reklamdan aldığınız performansı, 1 hafta sonra alamayabilirsiniz. Ya da 1 hafta önce çıktığınız içeriğe, 1 hafta sonra reklam çıkamayabilirsiniz. Bunun en büyük sebebi ise Instagram içerisinde yapılan çeşitli güncellemeler. Özellikle büyük bir güncelleme yapılacak ya da yapılmış ise Instagram reklamlarında garip davranışlar görmeniz mümkün olacaktır. Bu olay tabi ki sizin hesabınıza özel değil. Birçok reklam veren bu problemle karşılaşarak, bizimle iletişime geçiyor.

Güncellemeleri bir kenara bırakırsak, yine reklamlarınızın geç onaylanmasının sebeplerini şöyle sıralayabilirim;

📌 Yoğun Reklam Talebi

Reklamlarınız onaya gönderildiğinde %90 yapay zeka tarafından incelenir ve bir problem yoksa yayına girer. Fakat yapay zeka, reklamınızda bir problem görürse bunu reklam uzmanlarına incelemeleri için aktarır. Çok fazla reklam veren hesap olduğu için de bu reklamınızın incelenmesi ve onaylanması 24 saatten daha uzun bile sürebilir.

📌 Reklamın Değerlendirme Aşamasında Düzenlenmesi

Instagram’dan ya da Business Manager üzerinden verdiğiniz reklamlar, değerlendirme sürecine girdiğinde tekrar bir düzenlemeye gitmemeniz gerekir. Tabii ki eksik veya yanlış bir şeyler varsa onları değiştirmelisiniz. Fakat reklamınızda bir düzenleme yapmak zorunda değilseniz, düzenlemenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü reklamınızı düzenlediğiniz zaman değerlendirme süreci en başa dönüyor. Yani 5 saat önce değerlendirmeye gönderdiğiniz bir reklamı düzenlediniz ve bu süreyi sıfırlamış oldunuz.

📌 Video ya da Kaydırmalı Gönderi Reklamı Oluşturmak

Video ve kaydırmalı gönderilerin içerikleri detaylı ve kapsamlı oldukları için değerlendirme süreçleri de tek gönderiye göre daha uzun olabiliyor. Özellikle yapay zeka incelediği için videonuzu detaylı olarak ele alıyor ve bu yüzden 24 saat veya daha uzun bir sürede reklamlarınız onay alamayabiliyor.

info@monocollectif.com

iletişim : +90 554 684 4982

Kesin Çözüm İçin

Leave a Reply